Risk mitigation and trend following strategies

 

Sophister TrendSignaal  


Week 49,  28 november 2021

Door de sterke dalingen op Black Friday is het momentum uit de markt en de signal-to-noise is over de brede linie afgenomen.


Week 48, 21 november 2021In woorden, de moving average 200 daags (MA200) is gunstig voor alle getoonde markten, behalve voor Far East ex Japan en de BRIC ETF.
Het kortere termijn trend signaal staat voor alle markten op 1 (trend omhoog), behalve voor bitcoin. In de afgelopen weken is het trendsignaal wel afgezwakt (zie de kolom 'last week %'waarin de roodstand de afname van de kracht weerspiegelt).

De trend (signal-to-noise ratio) is nog heel duidelijk voor de AEX, de Wereld aandelen ETF, en de Amerikaanse aandelenmarkt in euro's.  Europa (EXSA) en bitcoin hebben iets meer ruis in het signaal. De Emerging markets aandelen tonen nog veel wisselvalligheid (lage signal-to-noise) maar kruipen inmiddels wel weer boven de MA200.


De gebruikte codes (tickers) staan voor de volgende markten:


Sophister Asset Management, een handelsnaam van Sophister.nl maakt zich sterk voor Risk Mitigating Strategies, i.c. Trend Following strategiƫen en technieken.

Bij vragen e-mail dan naar JP at Sophister.nl of bel Jan-Paul van der Ent op 06 53240337. Zie ook de pagina Mijn Dienstverlening en Contact op deze site.